Brusselse wafel

De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. Karakteristiek aan de Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de diepe, grote vierkante inkepingen, 20 per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur.De wafel wordt warm gegeten, bestrooid met poedersuiker, mogelijk met slagroom en vruchten.

Het Brusselse wafelrecept:

5 eieren
300 gram gezouten boter
500 gram melk
25 gramĀ  verse bakkersgist
35 gram lauw water
1 vanillestokje
10 gram fijne suiker
500 gram bloem (tarwebloem)

  1. Meng de bloem met de eieren en de melk. Klop in het begin zeer goed, zodat je een homogene massa krijgt.
  2. Los de gist op in het lauwe water. Gebruik water op lichaamstemperatuur, anders zal de gist zijn taak van ‘rijzen’ niet kunnen vervullen.
  3. Giet de opgeloste gist bij het deeg.
  4. Smelt de boter en giet ze bij het deeg.
  5. Snij het vanillestokje overlangs en haal het merg eruit. Voeg toe aan het deeg, samen met de suiker en het zout. Roer onder elkaar.
  6. Laat dertig minuten rijzen.
  7. Bak de wafels in een ultraheet ijzer met grote vierkanten. Door ze heel heet te bakken, krijg je krokante wafels.

    Bron: koken.vtm.be

 

Koop uw Brusselswafelijzer en uw wafelmix
bij www.pannenkoekenwinkel.nl