Luikse wafel

 

Zelf Luikse wafels maken?

Probeert u eens dit wafelrecept voor ongeveer 20 wafels.

500 gram bloem
14 gram gedroogde gist
2 eetlepels bruine suiker
200 gram kristalsuiker
200 gram vanillesuiker
1 ei
1200 gram lauwe melk
1 eetlepel honing
250 gram gezouten boter

Voeg eventueel parelsuiker toe.

Het grootste verschil tussen een Brusselse wafel en een Luikse wafel,
is de vorm. Een Brussels wafel is rechthoekig de Luikse wafel is meer rond.

Het beslag voor een Luikse wafel is veel voller, en bevat meer suiker.

Het maken van het deeg is niet zo moeilijk.
Mix de boter met de suikers tot een romig geheel. Voeg dan de melk met het ei toe en mix ook dit tot een egaal geheel. Hier mag de bloem en gist bij en mix dit kort tot je geen bloem meer ziet. Met een spatel roer je dan de parelsuiker door het plakkerige deeg.
Zet het deeg minimaal een half uur/drie kwartier in de koelkast om wat steviger te worden.
Maak van het deeg balletjes ongeveer zo groot als een golfbal. Spray je wafelijzer in met wat bakspray of olie en bak de wafels goudbruin en gaar in ongeveer 3 minuten.

 

Wafelijzer kopen?
www.pannenkoekenwinkel.nl verkoopt apparatuur en wafelmix.